Eilen treenattiin Hollolan kentällä. Aloitettiin leikistä maahan menolla, nämä läheltä ok. Seuraavaksi oli tarkoitus tehdä luoksetulo liikkeenä, mutta pätkissä. Ensin suora luoksetulo, joka tosi hyvä. Seuraavaksi stoppiin saakka, ekalla tuli läpi ja toisella hyvä pysähdys, mutta jo selkeesti lyhyemmältä matkalta. Yritin tehdä vielä stopista maahan menon, mutta se ei vaan onnistunut, joten siirryttiin Arjan ystävällisestä kehoituksesta :) harjoittelemaan maahan menoa kierrosta. Liikkeestä istuminen ok. Hyppynouto ok. Tunnari ekaa kertaa alun täyskäännöksellä, muuten ok, mutta pureskeli luovutksessa. Täytyy treenata pitämistä erikseen kotona ja koittaa myös sitä Cristan vinkkiä metallin kilistelyyn, tiedä vaikka kävis tähänkin. Loppuun ruutua, saas nähdä saanko sitä koskaan opetettua millekkään koiralle :( Tässä jo selkeesti vääntämistä ja yhdessä vaiheessa Alvin heittäytyi täysin tekemättömäksi, ei muuta kuin koira kaulapannasta kiinni ja ruuuutuuun! Ei ollut moksiskaan moisesta ja seuraavalla lähetyksellä ruutukin löytyi jo ihan iloisesti, tästä iso palkka. Tällä hetkellä voittajan liikkeistä puuttuu vielä ruutu, kaukkarit ja luoksetulon maahan meno, muut alkaakin olla jo suht hyvässä jamassa.

Perjantaina treenattiin collieiden vuorolla Renksussa. Liikkeelle lähtöjä. Seuraamista. Ruutuun lähettämistä. Ruudussa pysymistä. Liikkeestä istumista. Treenien jälkeen Alvin pääsi juoksemaan Dotin ja Dollyn kanssa.

Torstaina tehtiin ihka ensimmäinen kokeenomainen voittaja Vironmäen ponitallilla. On mulla vaan ihana ja liikkis koira! Taas kerran yllätyin siitä kuinka se vaan tekee ja laittaa parastaan, vaikka sitä palkkaa ei tulekkaan!

Paikallaolo pysyi kyllä mutta oli piipannut :( Seuraavaan kokeenomaiseen tarvii muistaa tulla rauhassa paikalle ja pysyä hiljaa piilossa, jos nää vaikka auttais.

Seuraaminen tuntui tosi hyvältä. Oli hyvin mukana, mutta ei painanut.

Liikkeestä istuminen hyvin, jopa rintamasuunta suora :)

Luoksetulo matka ei varmaan ollut ihan täysi. Aivan mahtava! Hyvä vauhti ja hyvät stopit, jopa maahan meno :) Maahan menossa tosin autoin kropalla oikein reippaasti.

Ruutu treeneissä Alvinille on aina käyty ekalla kerralla näyttämässä ruutu, ennen sinne lähettämistä. Ajattelin kuitenkin kokeilla mitä tekee, jos vaan lähetän. No, eihän se ruutu tietysti löytynyt, mutta erittäin tyytyväinen olen siihen kuinka kuulolla Alvin oli :) Alvinin juostessa selkeästi ruudusta sivuun pysäytin sen ja annoin uuden ruutu käsyn ja samaan aikaan lähdin itse juoksemaan ruutua kohti, jolloin Alvin äkkäsi ruudun. Hyvin malttoi odottaa ruudussa, mutta loppu seuraaminen vaihtui ristiselkä pomppuun. Tästä itselle sellainen huomio, että opeteltu käsky oli siis seuraa eikä sivu :)

Hyppynouto ok, mutta kaikissa kapuloiden luovutuksissa se jää vähän minun makuuni taakse.

Metallinouto mua vähän varoiteltiin jo ennen liikettä, että pieni kapula uppoaa maneesiin turpeeseen ja on siksi vaikea. No niinhän se sitten uppos, mutta pieni blondi collie poika sen omin pienin tassuloin sieltä tupeen seasta kaivoi ja toi itsepäiselle pöllölle ohaajalleen :) Tästä oli ihan pakko palkata! Seuraavaa kertaa varten opetellaan se keskikokoinen kapula :)

Tunnari tehtiin ilman alun täyskäännöstä, mutta muuten vaikeampi kun kertaakaan treeneissä tehty. Kapulat suht lähellä toisiaan ja matka vähän pitempi mitä ollaan otettu. Ei hätää oma löytyi ja vielä oikein siististi. Tässä ollaan menty huimasti eteenpäin.

Kaukot läheltä, mutta silti meni ihan plörinäksi. Ekassa vaihdossa, ei noussut ekalla käskyllä ja sen jälkeen pakka hajosi. No nään nyt onkin vielä aivan kesken, joten ei huolta.