Perjantaina käytiin taas hiomassa paikallaoloa. Tällä kertaa Kaapon ja Alvinin välissä Gilda. Hyvin meni.

Pakko oli ruveta taas säätämään ennen kokeita. Tajusin, että en ole tehnyt liikkeitä loppuun asti käskytettynä pitkään aikaan. Tästä syystä arvelin, että Alvin tulee nousemaan liikkurin käskystä loppuasentoon, kun palkkaa ei kuulu. No niinhän siinä sitten kävikin. Kaikkia liikkeitä, joissa tuo on mahdollista kokeiltiin ja kaikissa nousi liikkurin käskystä arhh...

Lauantai vierähtikin tokon sm-kisoissa seuraamassa Vuokon, Markon, Oilin ja Arjan upeita suorituksia. Hyvä Te!!!

Sunnuntaina oikin sitten oma vuoro kisata, kylä kisoissa tosin Hymy Alvinin ekat tokokisat.

Tuomarina Markku Mäntynen ja liikkurina Kristiina.

Luoksepäästävyys: 10

Tähän olen ihan super tyytyväinen. Viereisellä koiralla oli aikas paljon vaikeuksia tässä. Tuomarilla kesti jokunen aika tyynnytellä haukkuvaa ja pakittavaa pientä koiraa. Alvin malttoi hyvin istua perusasennossa koko ajan, mitä nyt välillä kurkkasi selkäni takaa vaikeuksissa olevaa vieruskaveria. Alvin antoi tuomarin tosi hyvin silitellä itseään, istui vain paikaallaan kuin tatti.

Paikallaolo: 9,5

Oma moka tuo puolen pisteen menetys, sillä aloituksen perusasento ei ollut ihan suora ja siitä syystä koira makasi myös vähän vinossa. Itse paikallaolo ok. Vähän apujakin saatiin, kun vieressä ollut ohjaaja käskytti omaa koiraansa useamman kerran paikallamakuun aikana. Alvin selvästi skarppasi aina naapurin käskystä. 

Kytkettynä seuraaminen: 9

 Ihan hyvän tuntuista. En tiedä mistä pistevähennys tuli.

Vapaana seuraaminen: 9

Hyvän tuntuista tämäkin. Tästäkään tuomari ei kommentoinnut mistä pisteen vähensi. Omana huomiona se, että yhdessä vasemmalle käännöksessä oli vaikeuksia, kun Alvin seurasi niin tiivisti, että minun oli vaikea päästä kääntymään.

Liikkeestä maahan meno: 9

Koira jäi aivan vinoon ja sekä tuomari että liikkeenohjaaja huomauttivat, että olin sen itse kädelläni sinne painanut. Jep, kaikkia pakkoliikkeitä en siis vielä ole onnistunut kitkemään itseltäni. Tähän täytyy kiinnittää treeneissä huomiota. Nyt muuten onnistui kaikissa liikkeissä nuo lopun perusasentoon nousut omasta eikä liikkurin käskystä :)

Luoksetulo:  10

Tässä pieni oma moka. Ihan kun en olisi tätäkään liikettä koskaan käskytettynä tehnyt Nolostunut  Liikkurin sanoessa suoraan jätä koira, annoin Alvinille odota käskyn ja ampaisin liikkeelle. Askeleen jälkeen iski epävarmuus, että meniks tää nyt ihan oikein!?! Pysähdyin töksähtäen ja katsoin liikkuriin ilmeellä "mitä ihmettä mä nyt teen". Liikkuri ystävällisesti sainoi, että jatka vaan matkaa Nolostunut Voi äly! Jälkeenpäin sain kuulla, että selkäni taakse oli tullut ratsastaja ehkä n. 20 m päähän, jota en tosiaan itse huomannut. Yleisö oli jännittänyt pysähtyykö Alvin sivulleni vai jatkaako suorassa linjassa olevan hevosen luo. Onneksi pysähtyi sivulleni, enkä koiran ilmeestä edes huomannut, että  selkäni takana olisi mitään ihmeellistä.

Liikkeestä seisominen: 9

Ei tietoa mistä pisteen vähennys johtui. Yritin oikein keskittyä, etten antaisi mitään lisäapua. Nolotti tuo tahaton käsiapu liikkeestä maahan menossa, niin ajattelin petrata tässä, en sitten vissiin onnistunut. Ainakin koira oli suorassa tällä kertaa.

Hyppy: 9

Muuten hyvä, mutta tein taas saman mokan minkä teen usein myös treeneissä. Palatessani koiran viereen jäin aivan liian eteen. Alvinin noustessa istumaan se jää noin 10 cm liian taakse.

Kokonaisvaikutus: 9

Tuomarin kommentit olivat jotain tämän suuntaista, että ohjaajan ja koiran välinen suhde on kunnossa ja että ei välttämättä tarvitse hakea 3:a ykköstulosta alokasluokasta vaan kannattaisi mennä suoraan avoimeen luokkaan.

 Lopputuloksena siis ALO1 pistein 185,5 luokkavoitto ja KP kaupanpäälle HymyHymyHymy