Tänään treenattiin Hollolan hallilla. Seurautin Alvinia Markon piirtämää "porras" viivaa pitkin. Aivan karmeeta seuraamista. Olipa vaikeeta! On sitten tullut tämäkin, omalla käden heilautuksella kämmättyä - Alvinen väistää kättä pomppaamalla käännöksissä taaksepäin, jolloin se selkeästi jää jälkeen. Tähän koirjaukseksi harjoiteltiin vasemmalle käännöstä pysähtymällä käännöskohtaan, sekä vasemmalle käännöstä paikalla, niin että Alvinen siirtää peppua pompsahtamatta paikaltaan. Se on sitten huomena lähdettävä peili ostoksille, tota jälkimmäistä harjoitusta ei muuten kotona pysty tekemään. Luoksetuloa ensin suoraan ja toisella kerralla stopilla. Ihan ok kummatkin. Hyvin toimi Päivin vinkki käyttää kutsun yhteydessä nimeä. Maassa oloa niin, että muut pikkuisen häiriköivät Alvinin takana. Makaaminen onnistui jotenkuten, joten oli sitten pakko ahneena koittaa kaukkareita. Onnistunutta istumaan nousua saatiinkin työstää jokusen aikaa. Merkkiä markkerilla. Tämä oli aivan ylivoimaisesti paras liike tänään. Tuntui, että koko koira heräsi eloon juostessaan markkerille. Loppuun vielä noutoa, jossa tuntuu olevan aina vaihtelevasti jos jonkinlaista ongelmaa. Välillä takkuaa liikkeelle lähtö, toisinaan karkaa kapulalle ja väliin jää luovutus tekemättä. Tällä kertaa ei lähtenyt kapulalle. Tähän pari erilaista korjaavaa harjoitusta, jotka onnistuivat ok. Ekassa Alvin jätettiin istumaan hallin perälle kapula suussa ja itse jolkottelin hallin ovesta ulos kutsuen Alvinia samalla. Toisessa harjoituksessa Alvin jätettiin maahan makaamaan ja itse kävelin siitä jokusen metrin päähän, heitin kapulan ja annoin koiralle nouto käskyn. Alvisen otettua kapulan suuhunsa lähdin itse juoksemaan hallin ovesta ulos. Näihin oli kiva lopettaa, sillä Alvin selvästi piristyi näistä uusista jutuista.

Maanataina treenattiin ringin kanssa. Tuolloin keskityttiin melkein ainoastaan hyvään perusasentoon ja jäävien suoruuteen. Kumpaankin ongelmaan saatiin erinomaisia vinkkejä, joita nyt ollaan kotona työstetty. Että osaa olla ihmisellä huono koordinaatio, edelleen teettää vaikeuksia pysyä pystyssä, perusasentoa treenatessa niin, että kantapää siiryy toisen jalan taakse. Neille taitaa sopia paremmin se tötsän pitäminen siellä takana.

Sunnuntaina treenattiin renksussa Tiinan kanssa, tuolloin keskityttiin Alvinin kanssa pääsääntöisesti kontaktin pitämisen liikkeille lähdössä. Täytyy taas ruveta tekemään ihan 1-2 askeleen seuraamisia. Paljon muutakin tuli tehtyä, kun aikaa oli vaikka ja kuika paljon mm. suoraa luoksetuloa, perusasentoa, noutoa ja paikalla makuuta. Myös Edi pääsi vähäksi aikaa hommiin. Ediksi tosi hyvä seuraaminen ja pysyi jopa koko ajan aivan hiljaa. Jees, hieno Emppuli!

Lauantaina treenattiin Marin kanssa collieiden vuorolla renksussa. Alvinin kanssa treenailtiin lähinnä ruutua ja perusasentoa, suoraa luoksetuloa ja leikittiin paljon. Emppuli teki sitten vähän pidemmän kaavan kautta koko treenin. Lähinnä kokeilin kaikkia liikkeitä ja yritin miettiä vielä sitä viitsisi oikein kisa kuntoon treenata. Yllättävän kivasti meni ja mikä parasta Edi pysyi hiljaa.