Tänään pääsimme Satu Taskisen oppiin :)

Alvin intoutui maalaisilmasta niin ettei ei meinannut pysyä nahoissaan, kun päästin sen autosta kirmailemaan läheiselle pellolle ennen treenien alkua. Autoon palattuaan ei laulusta ja ulvomisesta meinannut tulla loppua ollenkaan ja Alvin saikin Kamunkin ulvomaan kanssaan.

Sovittiin että Alvin on ensimmäisenä vuorossa, ja kieppejä oli tosiaan tuosta kirmailusta vielä enemmän kuin omiksi tarpeiksi jäljellä. En oikein onnistunut hillitsemään Alvinia ennen maneesin menoa.

Aloitettiin seuraamisella. Suoran seuraaminen mikä onkin meidän vahvuus oli Satun mielestä ok, paitsi liikkeelle lähtö. Lääkkeeksi seuraa käsky ja katsekontaktista palkka ja vapautus. Palkkaan edelleen aina silloin tällöin ja varsinkin hermostuksissani vahingossa oikella kädellä. Satun kommentti tähän oli että se oikea tasku pitää ommella kiinni, jos sinne palkat eksyy. 

Siirryttiin kännöksiin. Näitä treenataankin nyt niin, että pysähdytään käännöksessä ja palkataan hyvästä perusasennosta. Minun pitää muistaa hidastaa vauhtia käännöskseen.

Toisella kierroksella otettiin kapulan pito harjoituksia. Satun vinkki tähän oli, että en saa itse kiirehtiä tilanteesta pois ja totta heti sujui paremmin kun itse pysyin rauhallisena.

Kolmannella kierroksella otettiin hyppyä, hypyn taakse pysähtymista ja vauhdissa pysähtymistä. Kaikkiin kommentti oli, että palkan pitää lentää napakammin ja nopeammin niin kyllä se siitä.

Yleistä; Alvin äänteli voimakkaasti oikeastaan koko treenin, enkä saannut sitä oikein keskittymään. Satun kommentti olikin varmasti totuuden mukainen, mutta ei niin kiva vastaan otettavaksi eli "Yleinen kurittomuus häiritsee" ei tämä nyt ihan yllätyksenä tullut sillä rinkiläiset on moneen kertaan sanoneet, että koiralla on liian monta vaihtoehtoa tämä lienee sama asia. Tästä on nyt vaan otettava opiksi! Vastapainoksi saimme myös mukavan kommentin Satun mielestä kuitenkin perusasiat ovat kunnossa sillä koira leikkii ja syö :)