Treenattu ollaan ja asenne ongelmastakin päästiin viikossa yli, mutta jotenkin on vaan tämän bogin päivitys jäännyt.

Eilen treenattiin Oilin kanssa Kausalan maneesilla. Kummatkin osiot aloitin leikillä. Mukavasti Alvin leikki, vaikka välillä tarkoituksella heittelin palloa seinän viereen ja kulmaa kohti.

1. osio

- suoraluoksetulo hyvä odotus ja tuli hyvällä vauhdilla. Mikähän taika tuossa maneesissa on, kun siellä  Alvin on aina niin vauhdikkaan ja hyvän oloinen. Sen verran siellä hevosen kakka tuoksahtaa, että lieneekö tuo rekku ammoniakki humalassa tai jotain...

- luoksetulo pätkissä ensin seisomasta sivulle hyvin ja lopuksi maasta sivulle, tämä myös hyvin.

- markkeria ei mikään super vauhti tai edes kova, mutta mielellään se markkeria kävi läppäämässä.  Välimatka markkerille oli aika lyhyt, joten se saattoi myös vähän aikuttaa vauhtiin.

- ohjatun suuntia ensin vasenta makupalakupin kanssa. Kivasti meni ja Oilin neuvoilla vielä paremmin :) Kiitos! Eli yritän jatkossa muistaa katsoa kuppia ja lisätä pikkuhiljaa lähetyspaikan etäisyyttä kuppiin.

- paikallaolo voi voi ja vielä kerran voi, edellisissä treeneissä tämä alkoi jo sujua, mutta ei eilen.  Alvin nousi istumaan ennenkuin ehdin piiloon, komensin sen maahan. Hetken aikaa se pysyikin hiljaa, mutta sen jälkeen alkoi armoton piippaus. Tulin näkyviin ja kielsin, jolloin pysyi hiljaa. Olin näkyvillä loppu ajan, niin että saatiin 3,5 minuuttia täyteen. Koti treeniä, koti treeniä, ei kai tässä muukaan auta. Vapun kisoihin tämä on vaan saatava kuntoon!

2. osio

- häiriötä jätin Alvinin maahan ja Oili "yritti" komentaa Alvinia istumaan. Yritti siksi hipsuissa, että ei jäännyt yritykseksi! Jokusen toiston jälkeen sain Alvinin pysymään maassa. Tähän sellainen vinkki, että ei kannata kauheasti kehua välissä, sillä mun äänestä kuuluu pieni paniikki tämän harjoitteen kohdalla ja se ei ole kovin reilua koiralle.

- seuraaminen kadonneen vireen metsästys jatkui ja pikkasen parempaan suuntaan ollaan jo menossa. Paljon palkkaa ja parin askeleen seuraamisia, kehuja kun tulee itse viereen ja käsky vasta, kun on halutussa vireessä. Täytyy taas ottaa käyttöön hommiin sana, en edes muista missä vaiheessa lakkasin sen käytön.

- häiriötä tällä kertaa jätin Alvinin istumaan ja Oili komensi sitä maahan. Tämä meni vielä paljon huonommin kui m -> i. Lukuisten toistojen jälkeen homma lähti kuitenkin sujumaan. Kyllä tämä tästä!

- ohjatun suuntia nyt vuorostaan oikeaa. Kivasti meni!

- liikkeestä istumista leikistä istumista. Ihan ok.