Edi

Seuraamisen liikkeelle lähtöjä: Ihan ok, mutta itse voisin kiinnittää huomiota taas siihen samaan asiaan, etten ryntää liikkeelle heti käskyn annon jälkeen. Mikähän siinä onkin, että sitä aina toistaa samoja virheitä kerta toisensa jälkeen.....

Idari: Maria käskytti. Jäävät sujuivat hyvin, mutta käännökset olivat vaikeat. Täytyypi harjoitella tötsien kiertämistä erikseen.

Ohjatun suuntia: Yhdistettiin tähän nyt myös ensimmäistä kertaa merkille vienti/kutsuminen. Ensin kaksi kertaa oikea kapula ja sen jälkeen oli tarkoitus ottaa vasen vain kerran. Vasen kapula ei onnistunut ensimmäisellä kerralla ihan nappiin,  vaan Edi harhaili melkein ruudun kautta hakemaan kapulan, joten otettiin vasen vielä uudestaan. Tällä kertaa kapula löytyi heti. Hyvä Edi.

Tunnari: Otettiin tämä edellen sillä "ohi kävely" tekniikalla. Vähän joutui etsimään, taisi haistella kaikki kapulat kahteen kertaan, mutta toi kuiten oman.

Kosketusalusta: Tämä on kyllä huippu. Oli ihan pakko kokeilla miten tämä toimisi Edillä. Etukäteen ajattelin, että ei varmaan mitenkään, sillä Edi ei juuri tarjoa mitään liikkeitä itse. Väärässä olin, kyllä se Edikin sai jutun juonesta kiinni. Ihanaa katsoa, kun ne hoksaa, mitä pitää tehdä. Pitää vaan itse malttaa odottaa, että koira saa itse oivaltaa mistä on kysymys.

Seuraaminen: Oli tarkoitus lähteä liikkeelle ilman perusasentoa ja palkata lelulla oikeasta paikasta. Tämä osoittautuikin paljon vaikeammaksi, kun mitä etukäteen ajattelin. Siinä sitten marssittiin edestakaisin, kun seuraaminen oli milloin väljää, milloin Edi edisti tai oli vinossa. Arjan kehoituksesta siirryin seurauttamaan agility-keppien viereen ja vihdoin saatiin pieni pätkä parempaa seuraamista. Eli täytyypi, aina kun on mahdollista seurauttaa Ediä seinän vieressä.

Ruutu: Lähti hyvällä vauhdilla, mutta jäi ihmettelemään ruutunauhoja, en antanut uutta käskyä ja hetken ihmeteltyään kiersi banskuna sisään ruutuun. Käskytin maahan ja menin palkkaamaan. Todettiin, että jätetään ruutu nyt vähäksi aikaa hautumaan ja kunhan saan opetettua tuon markkerin, niin opetan sitten ruudun paikan uusiksi sillä.

Alvin

Seuraaminen: Tällä kertaa keskityttiin pysähdyksiin normaalissa käynnissä. Vähän oli edessä osassa pysähdyksistä ja ihan pientä piipitystäkin kuului parissa pysähdyksessä, nämä jätin palkkaamatta. Onneksi saatiin kuitenkin aika monta onnistunuttakin suoritusta. Hyvä Alvin.

Kosketusalusta: Nämä on kivoja :) Mä voisin treenata pelkästään tätä. Ensi kerralla pienennetään alustan kokoa puolella.

Luoksetulo: Jee, jee pitkästä aikaan saatiin onnistunut suoritus (vähän oli nostellut tassuja jäädessä, mutta kun on sen ikävän keskiviikon jälkeen hiipannut perään, niin en nyt jaksanut siihen puuttua). Toisella kerralla kävelin vähän pidemmälle ehkä n. 7 m ja palasin takaisin palkkaamaan ja vapautuin. Tästä palkaksi kunnon leikit. Kyllä jäi hyvä mieli!

Jäävien pysymistä: Tää on suht uusi juttu ja se kyllä näkyi koirastakin oli vähän ihmettelevän näkönen, sellanen - " mitä nää nyt sit voi olla ?!?" Ajattelin ottaa vaikeammasta helpompaan, eli ensin seisominen, sitten istuminen ja lopuksi maahan meno. Seisomisessa ja istumisessa en voi vielä kiertää koiran ympäri, joten kiertelin vaan sivussa. Maassa ollessa saan kierrettyä Alvinin ympäri. Näitä täytyypi treenata useammin, on selkeästi epävarma näissä.

Peruuttamista: Loppuun vähän peruuttamista, ettei tuo pepun käyttö ihan kokonaan unohdu. 

Kiva treeni kummankin koiran kanssa.