Treenaamassa olivat myös Arja ja Tiina.

Edille jo toisen kerran peräkkäin tosi kiva treeni. Aloitettiin seuraamisen liikkeelle lähdöillä Tiinan käskyttäessä ja kivasti meni, itse asiassa tosi kivasti Edin mittapuun mukaan. Ehkä parissa lähdössä kuului ihan pienen pientä ääntelyä, mutta muuten lähti pontevasti mukaan, seurasi hyvässä paikassa ja katsekontakti pysyi.

Seuraavaksi liikkeestä istuminen, istui hyvin ja suoraan. Paluumatkalla heitin pallon palkaksi.

Sitten jääviä niin, että käskyn annon jälkeen kävelin reippaasti ison ympyrän koiran ympäri. Edi teki kaikki pysähdykset ok ja malttoi hyvin odotella kävelyni ajan. Itse mokasin viimeisen jäävän, käännyin väärään suuntaan ja palasin vahingossa koiran väärälle puolelle, josta tietysti otin Edin perusasentoon. No eipä tuo siitä hätkähtänyt ja itse en olisi edes tajunnut koko juttua, ellei Tiina olisi sitä huomannut :)

Kaukokäskyt. Tarkoituksena oli selvittää missä siirtymässä Edi tulee eteenpäin. Nämä on ennen sujuneet niin hyvin, mutta nykyisin yhdessä siirtymässä Edi tulee eteenpäin. Löytyihän se kun etsittiin, eli m-i tuottaa vaikeuksia, jos se ei ole ensimmäinen siirtymä. Nyt vaan lyheltä matkalta tekniikka kuntoon, niin eiköhän tämä liike taas hyväksi saada.

Murheenkryyni tunnari. Tiina vei oman ja pari vierasta n. kisamatkan päähän, en kääntynyt ennen lähettämistä. Edi toi ensin väärän, mutta kun lähetin uudelleen toi oman. Lyhennettiin matkaa, mutta vieläkin oli levotonta työskentelyä, otti suuhun väärän, mutta toi kuitenkin oman. Muutettiin taas treeniä, Tiina vei edelleen tunnarit, mutta nyt Edin kanssa käveltiin tunnareiden luo ja pyysin tuomaan oman, selvästi rauhallisempi ja parempi.  

Loppuun vielä vauhti luoksetulo vinkulelu palloon. Tosi mukava treeni.

Alvinille vahingon korjaus treeniä. Aloitettiin sivuille tuloilla ja perusasento treenillä. Seuraavaksi seuraamista ilman perusasentoa tai kääntymisiä, josta palkkasin hyvän suorituksen vetolelu leikillä. Yhdessä pätkässä vähän edisti, syynä tähän taisi olla kaula-aukosta pilkottava narulelu ( jos olisi hymiöt käytössä tähän sopisi se sellainen silmiään pyörittelevä). 

Alvin oli oikein rennon ja hyvän oloinen tuon seuraamis pätkän jälkeen, joten pakko oli kokeilla miten se luoksetulon jättö onnistuisi. Ei onnistunut, hiippasi perääni. No ei se mitään helpotettiin liikettä, käännyin puolessa välissä matkaa naama koiraan päin ja kävelin takaperin kehuen samalla, palasin palkkaaman koiran. Näitä toistin aika monta kertaa ja nyt kaikilla kerroilla pysyi, mutta ei ollut oikein rennon ja levollisen näköinen. 

Leikkiä väliin ja seuraavaksi sivulla m-i sarjaa, ihan hyvin meni, joka kerta teki ensimmäisellä käskyllä ja maahan menotkin olivat taas ihan hyviä. Tein vielä jokusen jätön niin, että koira oli maassa. Näitä täytyy nyt harjoitella, joka välissä ja saada Alvinille taas sellainen rento fiilis takaisin.

Loppuun vielä vauhti luoksetulo lelulle.