Treenattu kyllä ollaan vaikka tämä blogin päivttely onkin jäännyt.

Eilen 9.3 oltiin ringin treeneissä

Alvin:

Alkuun pari liikkeelle lähtöä, joiden jälkeen pitkästä pitkästä aikaa tehtiin hidasta seuraamista. Tämä sujui ajoittain ihan ok, mutta välillä oli ihme pälyilyä.

Seuraavaksi suunnitelmassa oli lihapulla pysädyksiä, jotka vaihtuivat nakki-makkara pysähdyksiksi lähikaupan vähäisen tarjonnan vuoksi. Nää on jo vähän nopeutuneet, jes.

Sitten pään vaivaa aiheuttanut liikkeestä seiso vs liikkeestä maahan, jotka tuppaavat menemään pienen koiran päässä ihan sekaisin. Tällä kertaa keskityttiin maahan menoon, joka edestä käskytettynä sujuu ihan ok, mutta takkuaa liikkeenä tehtynä. Nyt vaan otetaan parin päivän satseissa maahan menoa ja seisomista, vähän joka suunnalta niin eiköhän tämä taas tästä.

Loppuun vielä ruutua markkerilla. Tää on kyllä mun suosikki, ihana katsoa, kun Alvin niin tohkeissaan touhottaa ruutuun ja läppää markkeria tassullaan.

Yksilö treenien jälkeen tehtiin vielä lyhyt paikalla istuminen ja paikalla olo. Helpotin ja pysyin tosi lähellä niin onnistuivat ok. Vaikeuksia sen sijaan tuotti evl-tyylinen käskytys. Alvin vaan tuijotteli Markoa ja viis veisasi minun maahan käskystäni. Markon ollessa seuraavan koirakon kohdalla kuulokin alkoi toimimaan. Loppuun kuitenkin saatiin ihan onnistunutkin käskytys.  Mukavaa oli myös huomata, että Alvin ei ottanut häiriötä Markon pujoitellessa koirien välissä paikalla makuun aikana.

Ihan älyttömän kivaa oli myös se, että enään Alvin ei näyttänyt kiinnittävän mitään huomiota hallin rämiseviin metallioviin.

Treenien jälkeen tehtiin Edin kanssa myös pieni kiva treeni. Vähän liikkeelle lähtöjä, jotka ok. Jääviä, jotka myös ok. Loppuun vielä Edille myös nakki-makkara pysähdyksiä, jota oli aivan älyttömän hyviä. Hyvä Edi.

Sunnuntaina 8.3  treeni renksun hallissa

Alvin keskittyi paikalla makuun harjoittelemiseen. Oltiin peräti kolmeen otteeseen eri koira kompinaatioilla paikalla makuussa. Helpotin pysymällä lähellä ja palkaamalla väillä, joten kaikki onnistuivat ok.

Seuraamisessa keskityttiin käännöksiin, jotka ihan ok. Liikkeestä seiso ja maahanmeno liikkeenä peräkkäin. Taisin ottaa aikamoisen riskin, mutta tänään nämä kummatkin onnistuivat :)

Luoksetulo, joka ihan ok. Noutoa sekä kapulan pitämistä. Loppuun vielä hyppy niin, että ensin vein Alvinin esteen taa ja kävin palkkaamassa sen hyvästä pysymisestä ja loppuun vielä liikkeenomaisesti Tiinan käskyttäessä ok.

Lauantaina 7.3 collieiden vuoro

Alvinille liikkeelle lähtöjä ja suoran seuraamista. Leikkimistä ja hauskan pitoa. Luoksetuloa. Jäävien pysymistä ja loppuun hyppy.

Edille seinän vieressä seuraamista. Kaukkareita, näihin on tullut uusi ongelma :( Nyt pysyy hyvin paikallaan, mutta ennakoi rutkasti. En ehdi, kun sormeani heilauttaa niin Edi on jo joko seisomassa tai istumassa. Ei hajuakaan miten tämänkin taas korjaisi. Loppuun vielä hyppynouto puukapulalla, joka ihana hiljainen tällä kertaa.

Perjantaina 6.3

Alvinille tosi kiva treeni. Seuraaminen vähän liiankin tiivistä, mutta innokasta. Jäävistä maahan menoa, jossa ensin jäi seisomaan. Luoksetuloa, joka oli niin vauhdikas, että päätyi loikalla suoraan syliin. Tiinalta tähän hyvä vinkkin, nyt pitää vaan muistaa auttaa käsi avulla sivulle, jos näyttää että on pinkomassa suoraan syliin. Näitä jokunen, jotka onnistuivatkin tämän jälkeen ihan hyvin. Loppuun vielä hyppy liikkeenä, joka ok.

Edi liikkeelle lähtöjä. Idari käskytettynä, pysähdykset olivat olleet hyviä, mutta tötsien kierrot seuratessa huonoja. Kaukkareita läheltä. Ruutuun lähetys käskytettynä. Ekalla kerralla meni hyvin ruutuun, mutta ei kestänyt ruudun ohi kävelyäni. Otettiin liike alusta uudelleen. Meni taas hyvin ruutuun, ja tällä kertaa kesti ohi kävelyni, joten käännyin takaisin ja meni palkkaamaan Edin ruutuun. 

Mukava treeni kummallekkin :)

Maanataina 2.3 ringin kisatreeni

Tänään ei ollut oikein meidän ilta. Meni varmaan huonommin kuin kertaakaan aikaisemmin. No aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta.

Tällä kertaa, emme olleet suoritusvuorossa ensimmäisinä. Yleensä on ekana ollut paikalla makuu ja me olemme sen jälkeen aloittaneet yksilö liikkeet. Etukäteen vähän arvelinkin, että se on varmaan osaksi vaikuttanut siihen, että nuo edelliset kisa harjoitukset ovat menneet niin hyvin. Mun kun on niin hirveän vaikea arvioida, koska otan koiran autosta ennen omaa vuoroa ja mitä tekisin odottelu ajalla. Tällä kertaa päätin kokeilla niin, että en tee mitään virittelyjä. Huono idea, mutta tulihan testattua.

Alvin ei ollut ollenkaan oma iloinen itsensä lähtiessämme liikkeelle, seurasikin jotenkin niin takan, etten tiennyt ollenkaan tuleeko se ylipäätään mukana. Arvosteluihin olikin kirjattu jätättämistä ja haahuilua, jos oikein muistan. Liikkeestä maahan jäi seisomaan. Luoksetulossa ponkaisi lopussa syliini. Liikkeestä seisominen ok. Hypylle karkasi omia aikojaan ennen liikkeen aloittamista. Alku koukeroiden jälkeen kuitenkin hyvä hyppy ja hyvin pysyi seisomassa. Tämä viimeinen liike olikin meidän paras suoritus tänään.

Pari viimeistä kisatreeniä on mennyt niin hyvin, että olihan se pettymys että tällä kertaa tuli näin huono suoritus, mutta tästä ei suunta voi olla kuin ylöspäin. Ensi kerralle onkin tavoitteeksi otettu, että enään ei tulisi liikevirheitä, jotka nollaisivat koko liikkeen.