Maanataina jäi ringin treeni väliin työkiireiden vuoksi, joten eilen sitten treenattiin senkin edestä. Olimme Katin kanssa p-haun vanhalla hallilla ja aikaa saatiin kulumaan n. 3 tuntia 4:n koiran kanssa. Tällä viikolla on kuitenkin vielä tarkoitus treenata tänään, huomena ja sunnuntaina, joten vähempikin olisi varmasti riittänyt, mutta minkäs teet kun kivaa on.

Edi teki tosi hyvän treenin. Oli oikein kuulolla, mahtavaa! Olimme Katin kanssa miettineet valmiiksi ja harjoitelleetkin kääntymisiä vasempaan ilman koiraa. Edi pääsi koekaniiniksi ja hyvin meni, kokeilin kahdellakin eri tavalla tehdä tuon käännöksen ja kumpikin tapa sopi Edille.

Seuraamisen liikkeelle lähtöjä, jotka ihan ok. Jääviä sekaisin, nämä olivat oikein hyviä. Luoksetuloa, jossa yritin aiheuttaa varaslähdön, jonka sainkin aikaiseksi pari kertaa. Loppuun kuiten hyvä luoksetulo, jossa ei varastanut, vaikka kuinka hihkuin, pompin ja puhisin. Älyttömän hyvät pysähdykset, tosi hyvä. Pari ruutuun lähetystä, jotka kanssa olivat hyviä. Loppuun vielä meidän murheenkryyni tunnari, jota ei olla tehtykkään taas pariin kuukauteen. Ensin palautti väärän, mutta uudella käskyllä haisteli kunnolla ja toi oman. Toistettiin sama harjoitus ja nyt haisteli oikein kunnolla ja toi oman, jee. Loppuun vielä leikkiä vinkupallolla, hyvä hyvä Emppuli.

Alvinille sitten vähän kaikkea, ja rehellisesti sanoen lennosta soveltaen. Mietin etukäteen kyllä kummankin treenit, mutta kun en niitä kirjoittanut paperille, niin en enään hallilla muistanutkaan kuin Edin suunnitelman.

Alvinille lennostalähtö seuraamista ja tällä kertaa pitkää pätkää, josta palkaksi lelu. Tuntui ainakin hyvältä, kontakti pysyi ja seuraaminen oli tiivistä. Hyvä pikku Alvin! Sivulle tuloa vähän joka suunnasta, näihinkin olin tyytyväinen. Sitten oli pakko kokeilla kerran onko liikkeelle lähtö parantunut yhtään perusasennosta lähdettäessa, Katin mielestä ok, joten Alvinille kunnon kehut ja en ottanut enään toista kertaa.

Seuraavaksi sitten sitä kertaalleen mietittyä ja tuossa vaiheessa jo unohdettua käännöskävelyä. Tämä ei sujunut sitten ollenkaan, en enään muistanut miten ne jalat pitikään laittaa ja kun itse hämmennyin niin koiralle kävi samalla tavalla. Alvin seuraa niin tiiviisti, että mun on todella vaikea kääntyä vasemmalla jalalla. No siirryttiin treenaamaan täyskäännöksiä ja asekelia, nämä sujuivat oikein hyvin. Ja ei kun jatkettiin pysähdyksiä vauhdista suoraan, osa meni ok osa olisi voinnut mennä paremminkin. Seuraavaksi jäävien pysymistä mitkä tosi kivat, istumisessa ja maassaolossa kiersin koiran, mutta seisomisessa kävin vain kääntymässä kummallakin sivulla. Luoksetulo, jossa matkana koko hallin pituus, kävin palkkaamassa kerran ennen kutsumista. Ja jottei ihan kesken lopetettaisi niin vielä pari hyppyä ja erikseen vauhdista pysäyttämistä. Olis kyllä saannut jäädä puolet tekemättä vaikka ihan kivasti menikin!!!

Lopuksi vielä päätimme ottaa paikalla makuut junnuille. Katin Kaapo pysyi tosi hienosti. Alvin ilmeisesti  pelästyi tuuleen puuskaa, joka vähän pamautteli hallin pressua. Olin jättänyt sen aivan seinän viereen. No oli kuinka vaan niin, tämä ei sitten onnistunut millään vaan hiippasi perääni 3 kertaa :( Palautin joka kerran paikalle ja eikun uudestaan. Jäimme viellä harjoittelemaan ja nyt saatiin pitkä "onnistunut" paikallaolo, siis pysyi paikallaan, mutta ei selvästikkään nauttinut olostaan, helpotin myös liikettä siirtämällä koiran keskemmälle hallia ja lyhensin välimatkaa ja kävin palkkaamassa usein. 

Ja läksy seuraavaksi kerraksi, opettele lopettamaan ajoissa!!!!