Ensimmäistä kertaa P-Haun uudella hallilla. Olipa kivan oloinen ja siisti paikka, vähän olin tosin luullut tilaa isommaksi.

Koe meni oikeastaa melkein niin kuin olin sen kuvitellutkin menevän. Tosin olin erittäin pettynyt omaan suoritukseeni, en ollut tällä kertaa tarpeeksi valmistautunut enkä keskittynyt itse suorituksen aikana. 

Arvelin jo etukäteen, että torstain epäonnistunut paikallamakuun treenaaminen tulee näkymään, maahan menossa ja paikalla makuussa sekä ehkä luoksetulon jätössä. Näinhän siinä sitten kävin kaikki ne epäonnistuivat.

Kytkettynä seuraamisessa yritin itse keskittyä siihen, että en yhtään ohjaile tai nyi koiraa remmillä, vaan pidin sen löysänä vasemmassa kädessä. Liikkeelle lähdössä en katsonut, että koira on hyvässä perusasennossa ja kuulolla ennen liikkeelle lähtemistä. Käännöksiin tultaessa en osannut päättää miten jalkani asettelen, vaan tein ihme harppauksen, jossa takuulla yllätin koiran. En muutenkaan seuraamisen aikana kiinnittänyt huomiota koko koiraan ja tämä pätee ikävä kyllä oikeastaan kaikkiin muihinkin liikkeisiin  ja niiden väleihin myös :(

Vapaana seuraamisessa sama meno jatkui, ainakin tuon oman keskittymättömyyden osalta, olin lähtenyt liikkeelle ennen liikkeenohjaajan käskyä.

Maahan menossa yritin olla antamatta kaksoiskäskyä (pään nyökäytystä alaspäin), ei onnistunut liike tulee niin selkäytimestä, että annoin sen kuitenkin. Alvin jäi kuitenkin seisomaan. Positiivista tässä oli se että vaikka tulikin tehtyä väärä asento Alvin pysyi seisomassa, vaikka liikkuri liikutti ihan oikean matkan. En ole treeneissä vielä seisomisessa irronnut koirasta juuri 1,5 m pidemmälle. 

Luoksetulossa lähti perääni, nuo jäämiset on nyt vaikeita sen torstain taistelun jälkeen.

Liikkeestä seisomisessa päätin tehdä liikkeen täydellä matkalla, kun se kerran maahan menossakin onnistui ja tästä saatiin toinen onnistuminen. Kovin terävä pysähtyminen ei ollut ja vähän oli vielä liikkunut käsky jälkeen, mutta parempaan päin kuitenkin.

Hyppy jätettiin väliin, kun paikalla oli vain agility esteitä enkä niillä hyppyä viitsinyt ottaa.

Loppuun tehtiin vielä paikakallaolo ja luoksepäästävyys. Luoksepäästävyys meni tosi hyvin. Paikallamakuussa hiippasi perääni ehkä noin 10 - 15 sekunnin jälkeen. Näistä vaikeuksista syytän kyllä ihan itseäni olisi pitänyt osata torstaina käyttäytyä toisin.

Seuraavaksi kerraksi korjaamme nuo jäämiset ja maahanmenon sekä vinot perusasennot. Ja itse en enään unohda koiraa ja yritän saada nuo liikkeiden välit myös kiinnostaviksi.

Tässä vielä raadin kommentit;

  SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • lähdön pa vino

  • rytmin vaihdot, koira ja ohj.  eri tahdissa

 

VAPAANA SEURAAMINEN

  • paljon parempi!

  • lähtö nihkeä

 

LIIKKEESTÄ MAAHAN

  • seisoo

 

Liikkeiden välillä haistelee!

 

 

LUOKSETULO

  • vino pa

  • lähti perään

 

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN

  • otti pari askelta käskyn jälk.

  • muuten OK!