Sunnuntai vietettiin ringin kanssa Orimattilassa Vironmäen ponitallin maneesissa Päivi Lammisen koulutettavina. Aivan superi päivä, tykkäsin oikein kovasti!

Aamulla aloitettiin tekemällä omat luokat kisanomaisesti Päivin sanellessa kommentteja kirjurille. Alvisen kanssa tehtiin avoin luokka. Kylläpä taas jännitti, ennen kehään menoa olo oli kuin maanmatosella. Yritin kuitenkin skarpata parhaani mukaan, varsinkin kun oli vielä tuoreessa muistissa maanantailta se miten siinä käy, jos ei saa itseään pidettyä kasassa.

Paikallamakuu: Pysyi, mutta oli vinkunut. Täytyy treenata paikallaoloja mahdollisimman paljon uusissa paikoissa ja vaikka auttaen, ettei tästä pääse muodostumaan ongelmaa. Viimeksi taisi piipata Salppurin kentällä, kun oli useampi vieraampi koira rivissä.

Seuraaminen (9):   Hyvä seuruu. Harjoittele vasemmalle käännöstä. Ohjaajan pitää juosta kunnolla, jotta koiran rytmi muuttuisi. Ohjaaja pitää laittaa laihikselle, sillä juoksin ihan täysiä, mutta pohja maneesissa upotti sen verran, että taisin lähinnä pomppia paikallani   

Maahanmeno (9): Vinoon maahan. Ohjaaja voisi herätellä koiraa lähdössä. Ohjaaja avustaa istumisessa. Suullisessa läpikäynnissä juteltiin siitä, että jos koira menee vinoon maahan sen viereen ei saisi palata niin, että itsekkin menee vinoon.

Luoksetulo(6): Alussa 2 käskyä tuloon. Hyvä pysäys. Ei kaipaa lisä vauhtia. Varmista, että tulee ekalla.

Nouto (9):  Hyvä vauhti. Lopussa virhe, muuten hyvä! Voi kun vielä muistasin, että mikä virhe meille tuli. "Koe tilanne" oli niin jännittävä, että ei ole jäännyt mieleen.

Kaukot (7,5) Toinen istuminen vajaa. Loppu pa, jäi tekemättä. Musta kummatkin istumiset oli vajaita ja kovasti se taas otti liikkurista häiriötä. Astetta kuitenkin paremmin, kuin maanataina jolloin ei onnistunut ollenkaan.

Hyppy (9,5): Hyvä! Huomio pa.

Kokonisvaikutus (9): Parempi valmistelu.

Seisominen (9): Vino seis. Vino pa. lopussa.

Päivän lopuksi ehdimme korjata yhtä liikettä Päivin neuvoin. Me otimme työn alle jäävien vinouden, mikä meillä on aivan systemaattinen virhe. Monta vinkkiä tuli ja niitä on nyt kotona koitettu treenata. Lähtökohtana oli se, että jos koira menee jo sivulla ollessa vinoon maahan, niin menee se sitten liikkeessäkin. Hyvää perusasentoa harjoiteltiin myös.

Kaiken kaikkiaan aivan ihana päivä.